Program Delta Dunarii 7 zile-Bucla Uzlina,Lacul Erenciuc,Sfântul Gheorghe,Canalul Dunăvăț

  • 20170722_124132
  • received_603455423195585
  • 2.girla turceasca – 15.mai 2008 163 x
  • Excursii Delta Dunarii-30
  • Excursii Delta Dunarii-1
Delta Dunarii |Sfantu Gheorghe, paradisul unde Dunarea saruta Marea Neagra |Brațul Sfântu Gheorghe este brațul sudic al Dunării, până la vărsarea acesteia în Marea Neagră, în perimetrul localității Sfântu Gheorghe-Deltă.  De-a lungul său se inșiră așezările: Nufăru, Mahmudia, Uzlina, ultima dintre ele fiind localitatea Sfântu Gheorghe. Paradisul din Delta Dunarii.
LOCUL DE PLECARE ȘI ÎNTOARCERE PORTUL TULCEA
TIMP DE ÎMBARCARE CU CEL PUȚIN 30 DE MINUTE ÎNAINTE
SERVICII INCLUSE
 

  • agrement bărci cu motor  și echipamentele aferente
  • asistență turistică specializată și ghizi calificați în pescuit sportiv
  • observarea păsărilor sălbatice de apă sau de zăvoi
  • ustensile pescuit precum undițe și lansete pentru pescuit
  • agrement – bărci cu rame prin zone și liniștite
  • cazare pe Hoteluri Plutitoare clasificate la 4 stele
  • sejur,croazieră în Delta Dunării și pe canalele Deltei
  • apă minerală plata,plata și cafea+combustibili inclusi
  • pensiune completă  – preparate tradiționale specifice Deltei Dunării, dar se poate și cu un picnic pe malul apei
NOT INCLUDED
  • parcarea masinilor in parcare private 15 lei zi /masina
  • transport cu mașina din satul Letea până în pădure și retur
  • bărci cu motor și șalupe rapide pentru transferuri la orice destinație din Deltă
  • asigurare medicală pe toată durata excursiei în Deltă
  • momeli pescuit, năluci și alte momeli pentru pescuit: nadă și boiles pentru crap, voblere și linguri pentru răpitori
  • taxe A.R.B.D.D –Tulcea + taxa pescuit
  • băuturile alcoolice – pot fi cumpărate de la barul hotelului
  • program artistic de cântece și dansuri lipovenești

 

INFO:

Acest program este valabil pentru grupuri de 18 – 36 de persoane.

Datele de plecare și datele de sosire sunt fixate de către grup.

Programul poate fi personalizat la cerere.

   Excursiile se fac cu o barci deschise, foarte sigure, stabile, adaptata numarului de persoane din grup,insotiti de ghizi / marinari care sunt si membri echipajului de pe nave  Personalul navelor sunt buni cunoscatori al acestor locuri, si naturii din Delta Dunarii, si sunt foarte pasionati de Delta Dunarii.

1

Ziua 1: Plecare din Portul Tulcea

Excursia dumneavoastră va începe din momentul în care veți urca la bordul navei noastre. Aici veți fi întâmpinați de personalul nostru care vă va informa asupra programului și a traseului pe care îl veți urma iar apoi vă va conduce către camerele de cazare. După ce veți fi informați asupra regulilor de la bordul navei, cu acordul dumneavoastră, nava va părăsi portul Tulcea. Veți servi masa în timp ce nava se îndreaptă către localitatea Uzlina.
În drum spre Uzlina vă veți opri în dreptul canalului Litcov pentru a pleca într-o plimbare cu barca, în timp ce nava își continuă drumul. Plimbarea va dura aproximativ 5 ore și veți vizita lacurile Rotund, Rădăcinos, Gorgova, Potcoava, Gorgovăț, Isac și, în final, lacul Uzlina, întâlnind nava în apropierea localității Uzlina.
 După revenirea pe navă, veți servi masa de seară și veți înnopta în acest loc. Restul serii îl puteți petrece după bunul plac cu muzică, dans sau alte activități

2

Ziua 2

Dimineața, după servirea micului dejun veți pleca cu barca într-o plimbare de aproximativ 6 ore. Veți merge pe canale pline de păsări și vegetație și veți vizita lacul Gorgoșel și lacul Taranova. Plimbarea se va sfârși pe canalul Perivolovca, întâlnind nava la Bucla Perivolovca.
Veți reveni la bordul navei și veți servi masa de prânz în timp ce nava se deplasează către gura lacului Erenciuc. Opțional, înainte de lăsarea serii puteți pleca într-o plimbare pe lacul Erenciuc.
După luarea mesei de seara veți înnopta în acest loc.

3

Ziua 3

 Dimineața, după servirea micului dejun vă veți deplasa către localitatea Sfântul Gheorghe. Aici vă puteți petrece timpul într-o frumoasă plimbare la Sahalin, făcând plajă sau vizitând localitatea și împrejurările sale.
Localitatea Sfântu Gheorghe este un vechi și rustic sat de pescari, sat situat pe cel mai vechi braț al Dunării – Brațul Sfântu Gheorghe. Aici se întâlnește o mare diversitate de specii de păsări. O simplă plimbare dezvăluie o priveliște liniștitoare, împânzită cu numeroase exemplare de păsări de țărm (cilici, fugaci, sitari, prundărași, pescăruși etc.) dar și de apă (pelicani, cormorani, stârci, lopătari, avosete, piciorongi, rațe, gâște, lebede etc), practic, toate speciile de păsări din Delta Dunării pot fi întâlnite în acest loc, atât cele de apă dulce cât și cele de apă sărată precum albatroșii. Cel mai bun moment pentru a admira înaripatele Deltei este dimineața, acestea îndepărtându-se pe parcursul zilei din cauza bărcilor care traversează apele Dunării.
Insula Sahalin se formează la vărsarea Dunării în Marea Neagră. Această zonă este considerată un început de deltă secundară. Turul insulei este probabil cel mai spectaculos tur pe care îl puteți face la Sfântu Gheorghe. Aici se continuă formarea Deltei prin alte trei mini brațe, puteți vede la fața locului etapele formării unei Delte. Pe zona cu apă mică se poate intra numai cu bărci mici și mergând foarte încet. Este, de asemenea, o zonă foarte importantă pentru migrația, cuibăritul și hrana a numeroase specii de păsări deltaice, aici putând fi văzute oricând numeroase exemplare de păsări de țărm, de apă și de apă sărată.
Aici se regăsesc cele mai mari colonii de chire de mare și pelicani creți, insula fiind principala zonă de cuibărit, hrănire și iernare a acestor specii. Pe insulă au fost recenzate un număr de 229 de specii de păsări. În apele insulei se găsesc pești rari, sturioni, dar și plante rare, cum ar fi varza de mare și canarul bălții.
Există două zone unde se produce avansarea Deltei în mare. Una pornește de la Sfântu Gheorghe spre Insula Sahalin și probabil că în zece ani se va închide, formând un nou lac, iar alta este la nord de Sulina.
Grindul Sărăturile, situat la vărsarea brațului Sfântu Gheorghe în mare, formează, pe țărm, cea mai lată plajă din țară. Plaja este preferată de turiști pentru nisipul ei fin, cadrul liniștit și sălbatic. Aceasta se află la aproximativ 3 km de localitate și se poate ajunge pe jos în 15-20 minute.
 Sfântu Gheorghe este singura localitate din Delta Dunării unde se pot vedea cu ochiul liber atât Dunărea, cât și Marea Neagră laolaltă.
Veți înnopta în acest loc.

4

Ziua 4

În această zi vă puteți petrece timpul după bunul plac.
Noi vă sfătuim să profitați de nisip, soare și apa curată a Mării Negre.
Se pot organiza plimbări sau concursuri de pescuit.
Se va înnopta în același loc.

5

Ziua 5

Dimineața, după servirea micului dejun, veți pleca într-o plimbare cu barca pe canalul Tătarul, vizitând lacul Roșu, lacul Potcoava și lacul Puiul. Plimbarea va dura aproximativ 5 ore și se va termina pe lacul Erenciuc unde vă veți îmbarca pe navă.
Nava își va continua cursul către canalul Dunăvăț unde veți rămâne să înnoptați.

6

Ziua 6

Dimineața, după servirea micului dejun, veți pleca să vizitați vestitul lac Razim.
Vă veți petrece întreaga zi în împrejurimile lacului. Veți servi masa de prânz  sub forma unui picnic în natură.
 Razim este un liman format pe litoralul Mării Negre prin bararea de către cordoane litorale a golfului antic. Cu 394,30 km², este întinderea de apă cea mai vastă din complexul lagunar înconjurător de 731 km². Adâncimea maximă este de 2,80 metri.
Pe marginea lacului întâlnim multe situri arheologice și multe sate pescărești specifice Deltei Dunării. În partea de nord a lacului se afla Insula Popina unde accesul este interzis, aceasta fiind o zona strict protejata, un important loc de popas și cuibărit pentru calfarul alb și alte specii de animale ocrotite prin lege.
Cetatea Enisala se afla în apropierea localității cu același nume, pe un deal calcaros care domina zona lacurilor Razim și Babadag. Turnurile și zidul cetății se ridica pe o înălțime de 5-10 m și pot fi văzute aproape din orice punct de pe lacul Razim.
Veți reveni seara la pontoane unde veți lua masa de seara și veți înnopta în acest loc.

7

Ziua 7

 În această ultimă zi din traseul dumneavoastră vă veți petrece timpul în preajma celor dragi în timp ce nava se va îndrepta către Tulcea. Drumul va dura aproximativ 7 ore.
Vacanța dumneavoastră se va sfârși odată ce veți ajunge în portul Tulcea.

    Informatii utile pentru un sejur in Delta:

  –Hotelurile ofera pensiune completa si bucatarie traditionala din Delta Dunarii; meniuri 70% preparate din peste, combinate cu legume si fructe proaspete, lapte, oua, carne; in meniuri: ciorba de peste, saramura de crap, somn la gratar, stiuca umpluta, icre de crap, icre de stiuca, pui de balta, scrumbii la gratar;
Sa intelegeti mai bine practic fiecare dintre aceste nave ce apartin flotei noastre (au lungime de 32 metri latime de 6 metri pe 3 nivele si fiecare nava este deservita de 4-6 pers pe functii -marinari ,capitan ,sef mecanic ,bucatar si ospatar,barcagii) ganditi-va ca e o casa plutitoare pe 3 nivele o iei din Tulcea pleci in croaziera in Delta ,te opresti unde vrei , la gura lacurilor sau pe canalele din Delta ,pleci cu barcutele prin toate jepsile dupa pasari sau la pescuit  ,ai toate conditiile de 4**** si cand te intorci de la plimbare te asteapta bucatari si ospatari cu meniurile calde, cam asta facem noi aici in Delta din martie pana la revelion si ianuarie martie cu pescari de stiuca si vanatori .

Nota: Ambarcatiunile circula conform normelor in vigoare de la rasaritul soarelui pana la asfintit si in functie de conditiile meteo si cotele apelor
  Observatii:
Capitanul isi rezerva dreptul de a schimba ruta in caz de conditii meteo nefavorabile;
– Turistii vor trebui sa respecte regulile vasului ;
– Oferta este valabila pentru grupuri de la 18 pers (pe un hotel plutitor) sau 36 pers (doua hoteluri plutitoare)- Transferuri la cerere
– Tarifele nu se vor modifica daca pretul motorinei ramane la 5 lei per litru