Program Delta Dunarii 9 zile – Turul Deltei

 • Excursii Delta Dunarii-32
 • FB_IMG_1479086250421
 • nuferi
 • egreta delta dunarii.jpg
 • Turism Delta-22
Brațul Sfântu Gheorghe este brațul sudic al Dunării, până la vărsarea acesteia în Marea Neagră, în perimetrul localității Sfântu Gheorghe-Deltă.  De-a lungul său se inșiră așezările: Nufăru, Mahmudia, Uzlina, ultima dintre ele fiind localitatea Sfântu Gheorghe. Împreună cu bisericile ortodoxe, în aceste locuri pot fi văzute și câteva moschei. Organizam plimbari in Delta Dunarii la cerere.
LOCUL DE PLECARE ȘI ÎNTOARCERE PORTUL TULCEA
TIMP DE ÎMBARCARE CU CEL PUȚIN 30 DE MINUTE ÎNAINTE
SERVICII INCLUSE
 

 • agrement bărci cu motor și echipamentele aferente
 • asistență turistică specializată și ghizi calificați în pescuit sportiv
 • observarea păsărilor sălbatice de apă sau de zăvoi
 • ustensile pescuit precum undițe și lansete pentru pescuit
 • agrement – bărci cu rame prin zone și liniștite
 • cazare pe Hoteluri Plutitoare clasificate la 4 stele
 • sejur,croazieră în Delta Dunării și pe canalele Deltei
 • apă minerală,plata și cafea+combustibili inclusi
 • pensiune completă  – preparate tradiționale specifice Deltei Dunării, dar se poate și cu un picnic pe malul apei
NOT INCLUDED
 • parcarea masinilor in parcare private 15 lei zi /masina
 • transport cu mașina din satul Letea până în pădure și retur
 • bărci cu motor și șalupe rapide pentru transferuri la orice destinație din Deltă
 • asigurare medicală pe toată durata excursiei în Deltă
 • momeli pescuit, năluci și alte momeli pentru pescuit: nadă și boiles pentru crap, voblere și linguri pentru răpitori
 • taxe A.R.B.D.D –Tulcea + taxa pescuit
 • băuturile alcoolice – pot fi cumpărate de la barul hotelului
 • program artistic de cântece și dansuri lipovenești

 

INFO:

Acest program este valabil pentru grupuri de 18 – 36 de persoane.

Datele de plecare și datele de sosire sunt fixate de către grup.

Programul poate fi personalizat la cerere.

Excursiile se fac cu o barci deschise, foarte sigure, stabile, adaptata numarului de persoane din grup,insotiti de ghizi / marinari care sunt si membri echipajului de pe nave  Personalul navelor sunt buni cunoscatori al acestor locuri, si naturii din Delta Dunarii, si sunt foarte pasionati de Delta Dunarii.

1

Ziua 1: Plecare din Portul Tulcea

Excursia dumneavoastră va începe din momentul în care veți urca la bordul navei noastre. Aici veți fi întâmpinați de personalul nostru care vă va informa asupra programului și a traseului pe care îl veți urma iar apoi vă va conduce către camerele de cazare. După ce veți fi informați asupra regulilor de la bordul navei, cu acordul dumneavoastră, nava va părăsi portul Tulcea. Veți servi masa în timp ce nava se îndreaptă către localitatea Uzlina.
 În drum spre Uzlina vă veți opri în dreptul canalului Litcov pentru a pleca într-o plimbare cu barca, în timp ce nava își continuă drumul. Plimbarea va dura aproximativ 5 ore și veți vizita lacurile Rotund, Rădăcinos, Gorgova, Potcoava, Gorgovăț, Isac și, în final, lacul Uzlina, întâlnind nava în apropierea localității Uzlina.
După revenirea pe navă, veți servi masa de seară și veți înnopta în acest loc. Restul serii îl puteți petrece după bunul plac cu muzică, dans sau alte activități.

2

Ziua 2

Dimineața, după servirea micului dejun veți pleca cu barca într-o plimbare de aproximativ 6 ore. Veți merge pe canale pline de păsări și vegetație și veți vizita lacul Gorgoșel și lacul Taranova. Plimbarea se va sfârși pe canalul Perivolovca, întâlnind nava la Bucla Perivolovca.
Veți reveni la bordul navei și veți servi masa de prânz în timp ce nava se deplasează către gura lacului Erenciuc. Opțional, înainte de lăsarea serii puteți pleca într-o plimbare pe lacul Erenciuc.
După luarea mesei de seara veți înnopta în acest loc.

3

Ziua 3

Dimineața, după servirea micului dejun vă veți deplasa către localitatea Sfântul Gheorghe. Aici vă puteți petrece timpul într-o frumoasă plimbare la Sahalin, făcând plajă sau vizitând localitatea și împrejurările sale.
Localitatea Sfântu Gheorghe este un vechi și rustic sat de pescari, sat situat pe cel mai vechi braț al Dunării – Brațul Sfântu Gheorghe. Aici se întâlnește o mare diversitate de specii de păsări. O simplă plimbare dezvăluie o priveliște liniștitoare, împânzită cu numeroase exemplare de păsări de țărm (cilici, fugaci, sitari, prundărași, pescăruși etc.) dar și de apă (pelicani, cormorani, stârci, lopătari, avosete, piciorongi, rațe, gâște, lebede etc), practic, toate speciile de păsări din Delta Dunării pot fi întâlnite în acest loc, atât cele de apă dulce cât și cele de apă sărată precum albatroșii. Cel mai bun moment pentru a admira înaripatele Deltei este dimineața, acestea îndepărtându-se pe parcursul zilei din cauza bărcilor care traversează apele Dunării.
Insula Sahalin se formează la vărsarea Dunării în Marea Neagră. Această zonă este considerată un început de deltă secundară. Turul insulei este probabil cel mai spectaculos tur pe care îl puteți face la Sfântu Gheorghe. Aici se continuă formarea Deltei prin alte trei mini brațe, puteți vede la fața locului etapele formării unei Delte. Pe zona cu apă mică se poate intra numai cu bărci mici și mergând foarte încet. Este, de asemenea, o zonă foarte importantă pentru migrația, cuibăritul și hrana a numeroase specii de păsări deltaice, aici putând fi văzute oricând numeroase exemplare de păsări de țărm, de apă și de apă sărată.
Aici se regăsesc cele mai mari colonii de chire de mare și pelicani creți, insula fiind principala zonă de cuibărit, hrănire și iernare a acestor specii. Pe insulă au fost recenzate un număr de 229 de specii de păsări. În apele insulei se găsesc pești rari, sturioni, dar și plante rare, cum ar fi varza de mare și canarul bălții.
Există două zone unde se produce avansarea Deltei în mare. Una pornește de la Sfântu Gheorghe spre Insula Sahalin și probabil că în zece ani se va închide, formând un nou lac, iar alta este la nord de Sulina.
Grindul Sărăturile, situat la vărsarea brațului Sfântu Gheorghe în mare, formează, pe țărm, cea mai lată plajă din țară.
Plaja este preferată de turiști pentru nisipul ei fin, cadrul liniștit și sălbatic. Aceasta se află la aproximativ 3 km de localitate și se poate ajunge pe jos în 15-20 minute.
Sfântu Gheorghe este singura localitate din Delta Dunării unde se pot vedea cu ochiul liber atât Dunărea, cât și Marea Neagră laolaltă.
Veți înnopta în acest loc.

4

Ziua 4

Dimineața, după servirea micului dejun puteți să vă petreceți dimineața la plajă, urmând la amiază să vă îmbarcați pe navă și să vă deplasați pe canalul Tătarul către Sulina. Pe drum veți pleca într-o scurtă plimbare să vizitați lacuri Roșu și Roșuleț. Veți ajunge în localitatea Sulina în aproximativ 7 ore.
Canalul Tătaru este recunoscut pentru un pescuitul la știucă, biban, șalău, caras, plătică și crap.
 După luarea cinei veți înnopta în apropierea localității Sulina.

5

Ziua 5

Dimineața, după servirea micului dejun vă veți petrece prima parte a zilei vizitând orașul Sulina.
 Sulina este un important port fluvio-maritim, situat în partea de Est a Deltei Dunării, pe țărmul de Vest al Mării Negre. Acest oraș este situat la cea mai joasă altitudine din România, respectiv 3.5 m, la gura de vărsare a brațului Sulina în Marea Neagra.
Aici aveți posibilitatea să vizitați cimitirului vechi al orașului, farul vechi (Monument istoric, ce a fost construit în 1878. La vremea respectivă se afla în apropierea punctului de vărsare a Dunării în mare. Astăzi se afla la peste 1,5 km de țărmul mării. Emite o lumină albă, fixă, vizibilă în nopțile senine pe o rază de 36 km. Lumina este plasată în focarul a 27 de oglinzi parabolice construite din metal lustruit), Farul Nou (Obiectiv de arhitectură laica, farul nou este o construcție modernă de 59 m înălțime. A fost construit în 1982 ca far maritim) și a Palatului Comisiei Europene a Dunării (Monument de arhitectură laică, construit în 1860 de Comisia Europeană a Dunării, în stil neoclasic.). Se poate opta pentru petrecerea timpului la plajă pe țărmul Mării Negre (Plaja are o lățime de circa 100 m, în descreștere spre sud și o lungime de circa 4.2 km. Nisipul are granulație fină. Plaja este dotată cu grupuri sanitare și dușuri și este situată la 2 km depărtare de oraș).
După ce veți reveni pe navă, după-amiaza, veți lua masa în timp ce nava va părăsi Sulina îndreptându-se către canalul Magearu. Veți merge aproximativ 4 ore. La lăsarea serii nava va acosta pe canal și se va lua masa de seara. Restul serii se va desfășura după bunul plac și se va înnopta în acest loc.

6

Ziua 6

Dimineața, după servirea micului dejun, veți merge într-o plimbare cu barca, pe canalul Magearu, către localitatea Letea. Odată ajunși la mal, veți vizita localitatea și pădurea Letea (zonă protejata de Rezervația Biosferei Deltei Dunării).
Pădurea Letea este situată în partea de nord a Deltei, la est de comuna C.A.Rosetti. Zona protejată cuprinde doar o parte din suprafața totala a pădurii, parte ce a fost pusă sub ocrotire încă din anul 1930 și devenită rezervație naturală începând cu 1938. Pădurea s-a dezvoltat sub forma unor fâșii late în spațiile dintre dunele de nisip și este formată din stejar de luncă, stejar brumăriu, plop alb, frasin de luncă și tei alb. O caracteristică a pădurii o constituie abundența de plante cățărătoare cum ar fi vița sălbatică, hameiul, curpenul de pădure și nu în ultimul rând liana grecească, cea care dă pădurii un aspect mediteranean. Totodată, aici au fost identificate peste 2000 de specii de insecte, vipera de nisip, vulturul codalb, trei specii de soim, corbul, etc. Tot în această zonă se puteau întâlni renumiții cai sălbatici. Toate aceste specii de plante și animale, unele dintre ele foarte rare sau cu caracteristici deosebite, au făcut ca această pădure să necesite o atenție deosebită pentru conservarea și păstrarea valorilor ei naturale.
Aici veți servi masa de prânz sub forma unui picnic la iarbă verde. Restul zilei îl puteți petrece în plimbări cu bărcile cu rame sau pescuind. Seara veți lua cina pe navă după care, în continuarea serii, puteți participa la concursul de dans artistic organizat pe terasa navei. Se va înnopta în acest loc.

7

Ziua 7

Dimineața, după ce veți servi micul dejun,veți pleca cu barca într-o plimbare de aproximativ 5 ore, vizitând Lacul Răducului și Răduleț după care veți întâlni navele în apropierea localității Crișan, unde veți lua masa de prânz.
Cele doua lacuri fac parte din Rezervația mixtă Răducu-Răduculet, aflându-se în sud-estul Pădurii Letea. Reprezintă o zonă strict protejată, formată din lacuri cu apă dulce, înconjurate de grinduri marine, cu soluri sărace mobile sau slab fixate, pajiști stepizate sau arii depresionare cu apă temporară acoperită parțial cu vegetaţie plutitoare. Motivul ocrotirii îl constituie faptul că lacul reprezintă un habitat prielnic de reproducere și hrănire pentru o mare diversitate de specii de pești precum: somnul, știuca, șalăul, crapul, bibanul, plătica, linul etc. Vegetația este specifică lacurilor estice din deltă, cu țărmurile acoperite de plauri, plantele cele mai des întâlnite fiind stuf, papură, rogoz, nuferi, ciulini de baltă și sălcii albe. Fiind o zonă protejată aici se găsesc multe colonii de păsări specifice Deltei Dunării. Multă vreme, zona lacului Răducu a fost intens folosită de gâștele de vară pentru cuibărit. Zona acestor lacuri are un peisaj tipic grindurilor fluvio-maritime dezvoltate între brațele Chilia și Sulina.
După servirea mesei veți continua plimbarea cu barca, timp de 4 ore, vizitând gruparea de lacuri Bogdaproste, La Amiază, Trei Iezere și Lacul Rădăcinos.
Lacul Bogdaproste, este primul vizitat. Un lac renumit pentru pescuitul la știucă, dar și o țintă a fotografilor de păsări.
Lacul Trei Iezere, este foarte aproape de Bogdaproste, un canal făcând legătura între ele. Ambele lacuri, pe timpul verii prezintă o vegetație submersă bogată, dar și nuferi albi din loc în loc. Aici se pot întâlni lebede, cormorani, egrete, etc. Aici aveți prilejul de a lua parte la o partidă de pescuit.
Plimbarea se va sfârși pe canalul Eracle unde se va face ambarcarea pe navă. Aici veți lua masa de seară și veți înnopta în acest loc.

8

Ziua 8

După servirea micului dejun veți merge într-o plimbare cu barca, pe canalul Eracle, vizitând lacul Matița, lacul Babina, urmând apoi traseul pe canalul Rădăcinoasele, vizitând mânăstirea Batag și terminând traseul pe canalul Stipoc, revenind la navă. Această plimbare va dura aproximativ 7 ore.
După revenirea la bordul navei veți lua masa de prânz și vă veți putea petrece timpul în voie, la bordul navei admirând împrejurimile, în timp ce nava se va îndrepta către spre Mila 23. Aici veți vizita localitatea Mila 23 iar apoi vă veți îmbarca pe bărci pentru a vizita lacul Ligheanca și Văcarul, întâlnind nava pe lacul Furtuna, lac ce adăpostește un peisaj mirific din ținutul deltaic.
 În timpul acesta navele se vor deplasa pe canalul Olguța către lacul Furtuna unde se vor întâlni cu bărcile. Veți lua cina, urmând ca restul serii să-l petreceți cu muzica, dans sau alte activități dorite. Se va înnopta în acest loc.

 

9

Ziua 9

Dimineața, după servirea micului dejun, nava se va deplasa către lacul Nebunul, staționând la Cap Candura pentru a pleca într-o plimbare cu barca pe canalul Șontea Veche. Această plimbare va dura aproximativ 3 ore și se va sfârși în apropierea lacului Nebunul, loc unde vă veți ambarca pe navă pentru a lua masa de prânz.
Restul zilei îl veți petrece în împrejurimile lacului Nebunul, zonă strict protejată de A.R.B.D.D. Aceasta este o zonă lacustră, de mică întindere, caracteristică deltei fluviale, ce găzduieşte biocenoze specifice, adaptate la amplitudini mari ale undei de viitură. Sunt asigurate în această zonă condiţii bune de cuibărit pentru păsări, în lunile de vară. Datorită izolării sale, lacul asigură condiţii optime de reproducere şi creştere a speciilor de pești specifice lacurilor de întindere redusă şi adâncime mică.
Spre după-amiaza nava se va îndrepta către Tulcea, pe canalul 36. Traseul va dura aproximativ 4-5 ore.
Vacanța dumneavoastră se va sfârși odată ce veți ajunge în portul Tulcea.

Informatii utile pentru un sejur in Delta:

  –Hotelurile ofera pensiune completa si bucatarie traditionala din Delta Dunarii; meniuri 70% preparate din peste, combinate cu legume si fructe proaspete, lapte, oua, carne; in meniuri: ciorba de peste, saramura de crap, somn la gratar, stiuca umpluta, icre de crap, icre de stiuca, pui de balta, scrumbii la gratar;
Sa intelegeti mai bine practic fiecare dintre aceste nave ce apartin flotei noastre (au lungime de 32 metri latime de 6 metri pe 3 nivele si fiecare nava este deservita de 4-6 pers pe functii -marinari ,capitan ,sef mecanic ,bucatar si ospatar,barcagii) ganditi-va ca e o casa plutitoare pe 3 nivele o iei din Tulcea pleci in croaziera in Delta ,te opresti unde vrei , la gura lacurilor sau pe canalele din Delta ,pleci cu barcutele prin toate jepsile dupa pasari sau la pescuit  ,ai toate conditiile de 4**** si cand te intorci de la plimbare te asteapta bucatari si ospatari cu meniurile calde, cam asta facem noi aici in Delta din martie pana la revelion si ianuarie martie cu pescari de stiuca si vanatori .

Nota: Ambarcatiunile circula conform normelor in vigoare de la rasaritul soarelui pana la asfintit si in functie de conditiile meteo si cotele apelor
  Observatii:
Capitanul isi rezerva dreptul de a schimba ruta in caz de conditii meteo nefavorabile;
– Turistii vor trebui sa respecte regulile vasului ;
– Oferta este valabila pentru grupuri de la 18 pers (pe un hotel plutitor) sau 36 pers (doua hoteluri plutitoare)- Transferuri la cerere
– Tarifele nu se vor modifica daca pretul motorinei ramane la 5 lei per litru